Blogit

Onpas aika vierähtänyt

FAA6E476-A3F6-4AE7-9DB4-351884396B0C

Aika on vierinyt kuin kivi ylämäkeen. Nyt ollaan tässä. Jotain on saatu aikaankin, ei mitenkään ylenpalttisesti, mutta kuitenkin.

Sitten viime postauksen on ilmestynyt neljäs Apo-kirja Hyvältä näyttää, Apo Apponen! Ja tulihan sitten viime joulun alla myös uusi painos Joulu on jo ovella, Apo Apposesta! Se muokattiin hieman alkuperäistä pienempään kokoon – samaan kuin nämä uudemmat Apotkin on tehty. Sama homma tehtiin kaikkien aikojen ensimmäiselle Apolle, Hyvää huomenta, Apo Apposelle!  Se lähti painoon tällä viikolla ja ilmestyy kohta hiukan upgreidattuna vai pitäisikö sanoa downshiftattuna kun se on tosiaan fyysisiltä mitoiltaan vähän pienempi kuin ekat painokset. Samalla se onkin nimittäin jo kolmas painos tästä ihku ekasta Aposta. Jösses! sanoisi Apo itse ehkä.

Seuraava Apo onkin sitten jo viides. Se on työn alla ja ilmestyy tänä vuonna, eikä siitä vielä sen enempää.

Olkoon tämä tällainen pieni ylläpidollinen bloggaus jos ei muuta. Haaveilen aina välillä, että kirjoittaisin kirjallisuuden maailmasta yleisemminkin jotain, mutta toisaalta se on ehkä vähän epäkiinnostavaa ja toisaalta minulla on vaikeuksia ymmärtää siitä enää sitäkään vähää mitä aiemmin. Eikä nykyajassa oikein ole tilaa keskeneräisyydelle, vaan asioiden, ajatusten ja mielipiteiden pitää olla täsmällisiä ja valmiita. Kirjallisuuden, kirjoittamisen pitäisi olla juuri sitä kenttää, jossa kaikki on kesken ja epävarmaa, mutta onko niin?

Juuri siitähän sitä toisaalta voisi jotain. Vaikka siitä kokemuksesta, että ikään kuin tippuu kyydistä, tai kyydissä on jotain sellaista, ettei siihen oikeastaan haluakaan. Toisaalta taas tekee mieli vaan keskittyä itse asiaan, tekemiseen, eikä tekemisen pähkäilyyn.

Tänään on muuten Lainan päivä. Hyvä päivä palauttaa palauttamatta jääneet. Hyvä päivä lainata uusia. Hyvä päivä iloita siitä, että Apo Apposia lainataan niin runsaasti. Epäuskon hetkinä käyn aina Helmetin tai PIKI-kirjaston palvelussa vilkaisemassa, onko kukaan lainannut Apoa. On, on! Se valaa minuun uskoa, taas kannattaa jatkaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s