Blogit

Hyvältä näyttää!

Apo_Logo+Slogan”Tärkeintä on näyttää hyvältä, loppu hoituu itsekseen.” Tällaisen moton olin keksinyt itselleni Facebookin Tietoja sinusta -osioon. Se on tietenkin ironiselta kaudeltani, enkä muistanut koko juttua ennen kuin se pari päivää sitten sattui silmiini.

Neljäs Apo-kirjani Hyvältä näyttää, Apo Apponen! lähti muutama päivä sitten painoon ja ilmestyy… no, en nyt muista tarkalleen, mutta ei siinä kauaa mene. Olisiko ollut vielä heinäkuun puolella peräti.

Tämä on jo kahdeksas kirjani, joten eipä ilmestymispäivää enää valvoen odota, mutta innolla kuitenkin. Tämä on nimittäin kaikista Apo-kirjoista ihan paras, jos minulta kysytään. Eihän minulta kysytä.

Apo ihmettelee tulevassa kirjassa, mistä on tullut ja miksi on semmoinen kuin on. Ja samallahan sitä tekijä itsekin kirjoja – vaikkapa kirjoja – tehdessään miettii, miksi minäkin olen semmoinen kuin olen enkä toisenlainen.

Ei Apo sitä tietenkään koko ajan mieti, kuten en minäkään. En tykkää valmiiksi pureskelluista opetuskirjoista, joissa alleviivataan aikuisten näkemystä ja tuputetaan sitä lapselle jonkinlaisessa kasvattavassa hengessä.

On minulla romaanikäsikirjoituskin odottamassa. On toisaalta hirveän vapauttavaa haistattaa välillä pitkät romaanitaiteelle. Tarttua värikynään tai kitaraan. Pelkkä romaanien parissa möyriminen kapeuttaa näkökenttäni, siltä minusta tuntuu. Niinpä olen ihan tietoisesti kartellut kaikenlaisia kirjallisuusaiheita jo hyvän tovin. Joillakin on kuulemma kirjoittamisen pakko, minulla ei. Luovuuteni lähde, jos nyt sellaisesta lähteestä kannattaa mitään puhua edes, ei ole pakko vaan vapaus.

Asiani ja aiheeni on silti aina sama yksinkertainen ja loputon ihmetyksen kohteeni: ihminen. Mitä ihminen on, mistä hän tulee, minne menee, ja miksi ihmeessä hän toimii niin kuin toimii. Sitä tuleva Apokin pohtii, mutta ohessa on myös silkkaa lööperiä. Sen edusmiehenä toimii uudessa Apossa Lööperiä Puhuva Pappa. Ilman lööperiä ei hyvältä näytä, vaan ihminen keloutuu omaan turhantärkeyteensä.

Mutta nyt kesä jatkuu, tai alkaa oikeastaan. Hyvältä näyttää!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s