Blogit

Aukko

Palaan vielä hetkeksi eilisaamuun, sen dramaattisiin tapahtumiin.

Olin asettunut ihan normaaliin tapaan aamukahville pöydän ääreen. Meillä on aika suuri pöytä, joten kaikille on siinä tilaa levitellä, mitä kukin aamiaisella katsoo tarvitsevansa (joo, tiedän, nämä ovat niitä hetkiä, jotka eivät tarvitsisi ylimääräistä rekvisiittaa, mutta tämä on koti eikä luostari). Valkoinen tabloidReilusta koostaan huolimatta pöytä on yleensä kaikenlaisen tavaran peitossa. Normaalien lautasten ja lasien lisäksi on hedelmävatia, servettitelinettä, kukkavaasia, nenäliinapakettia, pyöräilykypärä, tyyny, koiran talutin, kyniä, muistilappuja, kirjoja, pipo, sukat, räjähtäneitä ilmapalloja, sarja kuuskoloavaimia ja tyhjä tippaleipälaatikko.

Eilisaamuna pöytätilaan oli kuitenkin ilmestynyt suorakaiteen muotoinen aukko, alue jossa ei pöytäliinaa lukuun ottamatta ollut mitään. Oikeastaan aukkoja oli peräti kaksi, toinen vaimon edessä, toinen minun edessäni. Koska en kestänyt tyhjyyttä, ryhdyin täyttämään sitä.

Asetin aukon keskelle kännykkäni. Joka puolelle jäi silti valtavasti tyhjää pöytäliinaa. Pienen siivun sain peitettyä sähkölaskulla, toisen pojan historian monisteella. Asetin siihen vielä normaalia suuremman leipälautasen ja kiikarit joilla aamuisin tiirailen ikkunasta sinitiaisten lemmenpuuhia.

Kaikesta huolimatta tunsin, että aukko oli siinä ja tuijotti minua.

Olen asunut pääkaupunkiseudulla vuodesta 1985. Eilen talouteeni ei ensimmäistä kertaa tullut Hesaria (no, pyhäpäiviä lukuun ottamatta tietenkin). Paperilehteä siis. Tämä on etupäässä taloudellinen kysymys. Kyllä tähän tottuu, se on varma. Kai tämä on vain yksi ohikiitävä etappi henkilökohtaisessa digitalisoitumisessani.

Ehkei se nyt mikään varsinainen aukko lopulta ole. Pikemminkin niin kuin vaalea kohta tapetissa, kun vanha tuttu taulu on viety pois.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s