Blogit

Tööt-tööt, osa 2: Perunasalaatti!

Näyttökuva 2016-04-30 kello 13.56.57

Koska tämä on ennen kaikkea lifestyle-blogi, kuten olette huomanneet, ja koska on vappukin, on kerrottava perunasalaattiohje!

Tööt-tööt!

Raotinkin jo eilen menneisyyttäni sosialitemokratian kehrosa eli Vorsasa, mutta en maininnut sanallakaan Forssan tunnetuinta tuotetta – nyt kun Armas ei enää tee elementeistä kerrostaloja – nimittäin perunasalaattia! Jos ostan perunasalaattia, ostan aina Forssan perunasalaattia, en siksi koska olen syntyisin Forssasta, vaan koska muut perunasalaatit ovat sen rinnalla pelkkää moskaa. Lidlin perunasalaattia olen joskus ostanut, mutta se oli aivan liian etikkaista – säilyvyyden tähden arvelisin!

Vappuisin en osta perunasalaattia ollenkaan – vappuisin valmistan sen itse!

Kirjoittamiseni on usein rönsyilevää, harhailevaa, monenlaisten mausteiden ryydittämää ja kiertelevän kaartelevaa, mutta perunasalaattini on kirkasta! Perunasalaatissa on kaiken kaikkiaan jotakin hyvin kaunista, yksinkertaista! Tavallaan perunasalaatissa olennoituukin kaikki, mitä kirjoittaessani tavoittelen: kirkkaus, kuulaus, runsaus, hyvä maku!

Perunasaatin teko on siis hyvä kirjoitusharjoitus!

Olen kaiken kaikkiaan ruokaseikkojen kanssa konstailemattomuuden, puhtaiden makujen ystävä! Tämän varmistamiseksi salaattiin ei tule ollenkaan majoneesia, kermaviiliä tai muita sellaisia maitopohjaisia tuotteita sotkemaan!

Edellä mainittuun viitaten: en ikinä sotkisi perunasalaattiin, mitään tuollaista keinotekoiselta maistuvaa ainesta, kuten viittaus perunasalaatin ja kirjoittamisen väliseen yhteyteen. Se on aivan kuin olisin viskannut perunasalaattiini säilykekirsikoita, mutta olkoon siinä nyt esimerkin tähden!

Mitään uutta perunasalaatissani ei sinänsä ole! Käytän siihen seuraavia ainesosia:

• puoli kattilallista keitettyjä perunoita, kiinteitä tietty

• kolme neljä suolakurkkua

• yksi keltasipuli/punasipuli

• kolmisen kevätsipulia varsineen

• useampi teelusikallinen kapriksia

• reippaasti rucolaa

• paljon tilliä

• puolisen desiä oliiviöljyä

• loraus balsamiviinietikkaa

Ainekset pilkotaan suht karkeasti! Asetellaan kaikki muu kulhoon, paitsi perunat! Sekoitetaan! Lisätään perunat! Käännellään kevyesti! (Tämä siksi, että perunat pysyvät kauniina, eivätkä mössäänny!) Salaattia ei tarvitse paljon maustaa, sillä ainekset itsessään, mitä tuoreempia ovat, takaavat maistuvuuden! Ja onhan kylmä peruna jo itsessään aivan aliarvostettu! Yritin edistää kylmien perunoiden asiaa teoksessani Elämäni mustimmat hetket, mutta tuloksetta! Ei se mitään!

Tööt-tööt!

Nautitaan tietenkin kylmänä, kylmän kuohujuoman ja hyvien ystävien seurassa tai vaihtoehtoisesti ihan perhepiirissä!

Tööt-tööt!

Hauskaa vappua taas!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s