Blogit

Tööt-tööt!

Hauskaa kun huomenna on vappu!

Sen kunniaksi kaikki sanat tulevat jo tänään pienen kultavärillä sivellyn muovisen käyrätorven läpi! Lauseet oikenevat iloisesti kuin rullalle kierretty paperipilli, kun niiden päähän puhaltaa!

Tööt-tööt!

Nyt huudetaan enemmän kuin konsanaan Anders Wikström Saturday Night Liven uutisissa!

Tööt-tööt!

Muotofoliopallo on hankittu, serpentiiniä katossa ja sima pullotettu! Huomenna laitan perinteisesti lehmännahkajäljitelmäisen stetsonini päähän ja olen varma, että pidän sitä siitä lähtien aina!

Tööt-tööt!

Mantan lakitukseen sen sijaan en lähde! Ullanlinnanmäelläkään en ole tainnut käydä kuin kerran tai kaksi, vaikka aikanaan asuin Ullanlinnassa! Enkä ole teekkarikaan! Ehkä juuri siksi teekkarihuumori ei ole niin sanotusti minun juttuni! Tekarihuumori sitä vastoin kyllä!

Tööt-tööt!

Hauskaa silti, että Ullanlinnamäen brunssi on olemassa, vaikken itse sinne menekään! Onhan monia muitakin sellaisia asioita, että tuntuu mukavalta, kun ne ovat olemassa, vaikkei itse pitääkin niihin mielellään pientä välimatkaa! Teekkarit, Linnanmäen vuoristorata, sudet, kansantanssit, kesäbootsit joiden kärkiosa on sandaali – mikä nyt kelläkin! Ehkä voidaan siis sanoa, etten ole varsinaisesti vappuihmisiä, vaikka vappu ookoo onkin! Onko sellaisia edes?! Jouluihmisiä kyllä on, minäkin olen, mutta juhannus-, pääsiäis- ja vappuihmisiä ei varsinaisesti!

Tööt-tööt!

Googletin ”Forssan vappumarssi”, josko löytyisi jotain mukavia valokuvia lapsuusvuosilta! Ei löytynyt, törmäsin vain keskusteluun, jossa joku uudisasukas kyseli, miten Forssassa vietetään vappua! Vastaus oli että juodaan tietenkin viinaa, kuten normaalistikin, mutta vaan hieman enemmän! Olisivatko nämä nyt sitten niitä vappuihmisiä?!

Tööt-tööt!

Lapsuudesta muistan toki vappumarssit läpi Forssan kaupungin! Kulkuetta keräännyttiin katsomaan kadunvarsille! Jo kaukaa kuului ihmeellinen torvisoitto, kylmän ilman epävireyttämät vasket vingahtelivat, rumpu löi! Elementtiseinistä kajahteli iskulauseita rytmikkäinä, vaativina! Onneksi räntäkuuro viilensi hetkeksi tunteita!

Tööt-tööt!

Olimme työläisperhe, mutta meidän perheestämme ei kukaan ikinä marssinut! Ei tietenkään! Isäni on häädetty kaksi kertaa tuhansien tykkien ja kranaatinheittimien säestyksellä kotikonnuiltaan Karjalan Kannakselta, joten meillä ei punaliput liehuneet! Lada meillä oli jossain vaiheessa, mutta sillä ei ollut mitään tekemistä aatteiden kanssa! Eikä paljon autojenkaan!

Tööt-tööt!

Kadunvarresta kommentoitiin vappumarssia, jotkut pojat huutelivat ilmeisesti isommilta kuulemiaan sloganeita vastaukseksi: ”Kommunistit johtoon – ja johdon päähän tuhat volttia!” Sellaista hirtehishuumoria!

Tööt-tööt!

Kyllä minäkin kerran olin isäni kanssa vappumarssilla! Isä oli nimittäin töissä Forssan kaupungilla ja ajoi joskus vappuaattoisin kuorma-autoa, jonka lava oli puhujalava! Ajoimme kulkueen perässä Talsoilasta Forssan torille! Istuimme Sisun hytissä ikkunat kiinni, ettemme kuulisi puheita emmekä Malin veljesten laulua!

Tööt-tööt!

No ei vaan, hyviä biisejähän Runkomäen iltamat ja muut on! Välillä minä kipaisin linja-autoaseman kioskille ja ostin pussin salmiakkijauhoa!

Tööt-tööt!

Kohta rusinat nousevat pintaan!

Tööt…!

Ai, niin! Jos nyt kuitenkin satutte huomenna tai jo peräti tänään kiiruhtamaan kohti Mantaa, niin huomioikaa se, että Espan viheralueet on rajattu sellaisella matalalle viritetyllä rautalangalla, jota ei kiireessä huomaa!

Tööt-tööt!!!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s